Kvaliteetsed sooda-, liiva- ja klaasipritsitööd

Sodablastservice OÜ teostab liiva-, klaasi- ja soodapritsitöid juba aastast 2012. 

Soodapritsitöö põhineb põhimõttel, kus sooda ja õhusegu suurel survel vastu puhastatavat pinda suunatakse, mille tulemusena soodatera n.-ö lõhkeb. Vabanev lööklaine puhastab pinna seda kahjustamata ja kriipimata. Puhastusainena kasutatakse sodium bicarbonaati ehk söögisoodat.
Soodaprits ei kahjusta töödeldavat pinda ja sobib pea kõikide pindade puhastamiseks. Puitpindadelt eemaldab sooda laki, värvi, hallituse ja kopitushaisu, samuti saab kätte päikese tekitatud “puidusina”. Soodapuhastus on parim lahendus ka tulekahjus kannatada saanud pindade puhastamiseks, sest sooda abil saab lahti tüütust tahmahaisust. Palkhoonetele sobib see eriti hästi, sest meetod ei kahjusta pinda. Tundub mõistlik, et väga vana palki ei minda rikkuma keemiliste ainetega. Soodapritsi puhastust võib julgelt soovitada ka allerikutele. Selle meetodiga saab õrnalt puhastada ka keerulise välimusega pindasid. Soodapritsi efektiivsust saab reguleerida ning kasutatav survejõud ei kujuta endast tegelikult ohtu, sest lisaained puuduvad.
Sõltumata valmistusmaterjalist on ka kaatrite, jahtide, paatide ja teiste veesõidukite puhul just soodaprits kiireim ja ohutuim vahend vana värvi eemaldamiseks, kuna ei kahjusta töödeldavat pinda. Selle meetodi eelis on seegi, et sooda ja soodatolm ei ole tuleohtlikud ega juhi elektrit, seega saab soodapritsi kasutada ka seal, kus näiteks survepesu või liivapritsimine on mõeldamatu.
Soodapritsitööd eeldavad kannatlikkust ja tähelepanelikkust, sest ühtlase kvaliteetse tulemuse saavutab tööde teostamisel ühtlases tempos. 

Soodapritsi kasutuspaikadeks on:
* Puit ja palkmajad
* Fassaadid, telliskivid, aiapostid
* Tänavakivid
* Värvi eemaldamine erinevatelt pindadelt
* Laevad, kaatrid, puupaadid, alumiiniumpaadid, plastpaadid
* Auto kere, plekid ja autoosad
* Nõe ja tahma eemaldus
* Toiduainetetööstuse seadmete puhastus
* Skulptuuride, ausambad, monumendid, hauakivid
* Roostevaba, kroomitud, nikeldatud esemete puhastus
* Graffiti eemaldus
* Mootorrattad (kõik detailid).
* Basseinide ja purskkaevude puhastus
* Ning palju muid valdkondi

Seal, kus pinna puhastamine vajab suurt abrasiivsust, või pole majanduslikult otstarbekas kasutada pehmet ja delikaatset soodapritsi, tuleb appi liivaprits. Liivaprits sobib tugeva aluspinnaga detailide või objektide puhastamiseks, nagu kivi ja betoon ning metallkonstruktsioonid.
Sooda on pehme ja ainult puhastab pinna kattematerjalist või mustusest, liiv abrasiivne ja sobib hästi tugevamate metallide puhastamiseks, kuid pehmemate metallide puhastamiseks sobib kasutamiseks väga hästi klaaskuulprits. Klaaskuulpritsiga on võimalik puhastada, või anda metallile ühtlane matt või kergelt läikiv pind.
Soovid kasutada tõhusaid ja keskkonnasõbralikke võimalusi pindade puhastamiseks, võta Sodablastservice OÜga ühendust. Ettevõtte töötajate teadmised tagavad tööde teostamisel täpsuse ja efektiivsuse ning ollakse ideaalne partner ka keerulisemate tööde teostamisel.